Izkušnje s tečajev

Rosanda, 24 let:

"Ko sem začela z jogo, nisem vedela kaj to sploh pomeni, zdaj pa se mi zdi, da sem odkrila nekaj brez česar več ne bi želela živeti. Meni je joga pomagala do boljšega ravnovesja – tako fizičnega kot psihičnega. Večina poz mi je izjemno znanih – tako otroške se mi zdijo :) Mislim, da sem dosti teh poz izvajala, ko sem bila otrok. Navdušena sem nad celotno vadbo – pranajama mi je ozavestila dihanje, asane so mi polepšale telo, meditacija pa me povezala s svojim bitom. In še nekaj o učiteljici: Zelo mirna ženska, močnega duha, izjemno dobra učiteljica joge :)"


Tjaša:

"Joga me pritegne, ker mi vpostavi ravnovesje telesa in duha. Pred jogiranjem sploh nisem vedela, da imam nekatere mišice v telesu. Izboljsala se mi je drža in splošno dobro počutje."


Olga:

"Za jogo sem prvič slišala pred petimi leti. Prijateljica mi je priporočala, naj grem na jogo, ker sem bila v slabem zdravstvenem in psihičnem stanju, moje življenje je bilo težko. Takrat še nisem dojela, da mi lahko joga koristi. Zares me je navdušila hčerka. Še danes sem ji globoko hvaležna. Jogo obiskujem tretje leto in jo bom še nadalje. Na vadbi mi je najbolj všeč, da sem sama s sabo, delam vaje za telo in dušo. Naučila sem se, kako pravilno dihati, kako lahko premagujem stres, kako si z vajami sama pomagam pri bolečinah v vratu, hrbtu, kolenu. Odkar obiskujem jogo, vidim svet z drugačnimi očmi, znam se umiriti. Tudi moja postava je postala lepša. Naša učiteljica je enkratna in srečna sem, da sem jo spoznala."


Metka: 

"Zelo rada hodim na jogo, kjer se razgibam in sprostim."


Brigita:

"v Joga klubu sem se takoj počutila dobro. Vaditeljice so zelo strokovne, odprte in tople. K občutku domačnosti nedvomno prispeva tudi odlično opremljena dvorana, namenjena samo jogi."


Željko, 50 let:

"Z jogo se ukvarjam že več kot 10 let. Šele po tem, ko sem se vključil v vadbo pri Joga klubu sem začel izboljševati tehnike izvajanja asan, ker je poudarek na postopnosti, natančnosti in usklajenosti pri doseganju položajev. Všeč mi je uporaba različnih pripomočkov, ki zagotavljajo varno izvedbo vaj. V večji meri sem se začel zavedati vseh delov lastnega telesa in njihove medsebojne, neločljive povezanosti. Po vadbi se počutim bolj sproščen in napolnjen z energijo."


Jolanda:

"Joga je postala zame sestavni del vsakega dne, z njo se mi dan prične in zaključi.  Zaradi joge sem bolj umirjena in sproščena."


Saška:

"Joga je gibanje, je dihanje, je celjenje ran, je način življenja, je v bistvu spoznavanje samega sebe, je sprejemanje in dajanje in je nenehno učenje. Marsikdo si misli, da je joga nekaj religioznega in da je namenjena predvsem meditaciji in duhovnosti. Je pa v resnici zelo dinamična oblika vsestranskih telesnih vaj, ki s pomočjo pravilnega dihanja pripomorejo k boljši gibljivosti sklepov in povečajo fizično kondicijo, posledično pa vpliva na vse procese v telesu. Ja, včasih je treba kar trdo delat. Po moji izkušnji, zagotovo in preverjeno, joga ohranja mladost in vitalnost telesa ter bistri um. Če se ji prepustiš in ne pričakuješ takoj rezultatov, ker to ne gre čez noč, potem vsak dan v določeni življenjski situaciji ugotavljaš, koliko ti joga vrača. Sama se z jogo ukvarjam že več kot osem let in šele zdaj se zavedam, da sem ravno zaradi joge odreagirala v različnih situacijah pravilno, srčno, pozitivno in ravno to me vzpodbuja, da je to prava stvar za kvalitetno življenje."


Jasna, 30 let:

"Po težki preizkušnji v življenju me je joga postavila na noge, odprla nov pogled na svet, dala zavedanje,da je vsak trenutek čaroben, naučila sem se predihati tesnobne trenutke, začutiti hvaležnost za vse…zaradi joge imam razgibano telo in mir v duši, oz. vsak dan sem bolj fizično in psihično fit :). Pa še učiteljica je super."


Petra:

"Joga je moj odklop od napornega vsakdana. Predstavlja tisti del dneva, kjer se zame cas ustavi in tiste redke trenutke zivljenja, ki jih posvetim le sebi."


Martina:

"Na začetnem tečaju joge sem zelo uživala. Naučila sem se osnove meditacij, umiriti svoj um in duha, kar mi zelo pomaga pri vsakodnevnem premagovanju stresa in pri koncentraciji, ki jo potrebujem za dosledno izvajanje študija. Najbolj všeč so mi bile začetne vaje v ležečih položajih, položaj metulja in most v sveči (mislim, da se tako imenuje). Pohvalila bi tudi našo učiteljico tečaja, Zdenko, ki zmeraj poskrbi za sproščujoče vzdušje, na kar vpliva tudi delo v majhnih skupinah, kar omogoča, da se Zdenka posveti vsakomur posebej in sproti popravlja naše napake. Verjamem, da bo tudi drugostopenjski tečaj izpolnil vsa moja pričakovanja in komaj čakam na prvo uro!"


Eva:

"Jaz osebno sem z intenzivno – učiteljsko skupino izredno zadovoljna!  Zelo mi je všeč, da smo zadnjič delali drugačno jogo, da nas letos Zdenka več popravlja – ker konec koncev le tako lahko jogiji napredujemo:)). Všeč mi je tudi, da v jogo vnaša nove asane oziroma nove različice asan in da nam kdaj pove tudi kaj o filozofiji joge."